german flag search orderlist home
© by BNES.nl, De Bilt.
Last modification on 6 December 2014, 17:02.

Tangodansgelegenheden: Salons of Milonga's


De Argentijnse tango is bij uitstek een dans, die je leert en ontdekt door zelf veel te dansen.  De Argentijnse tango is een universele dans. Dat wil zeggen, dat de dans over de hele wereld min of meer hetzelfde gedanst wordt.

Er worden veel dansmiddagen, -avonden, -weekenden en -weken speciaal voor de Argentijnse tango georganiseerd. In Nederland zijn er dagelijks gelegenheden waar je de tango kunt dansen en in het weekend is er een veelvoud aan tango-evenementen. Net als in het buitenland. Je kunt het zien als een non-verbale taal, die je machtig bent en waarmee je over de hele wereld terecht kunt al spreek je de taal van het land zelf niet.


Als tangoschool willen wij je graag uitnodigen en stimuleren om milonga's en tangosalons te bezoeken. Daarvoor vind je aan de linkerzijde van deze pagina verwijzingen naar pagina's met verschillende overzichten van tango-dansgelegenheden en evenementen. Bij een deel is onze tangoschool als organisator of als participant betrokken, andere staan los van onze school.


Wij wensen je veel dansplezier!


Tango Royal


Maart 2007 zijn Marjolijn Buiten en Marc van Ameijden een samenwerkingsverband gestart onder de naam Tango Royal. Ons doel is het creëren van gelegenheden om de Argentijnse tango te kunnen dansen. Begonnen we met een bescheiden maandelijkse salon om de leemte in Den Bosch te vullen, intussen organiseren we regelmatig ook andere tango-evenementen, die altijd iets extra's toevoegen aan de beleving van de tangodansers. Momenteel organiseren wij drie maal per jaar tango-concerten met aansluitend salons in Muziekcentrum de Toonzaal. Voor onze eerstvolgende activiteit klik "Toonzaal salon" of op de link aan de linkerzijde.